perjantai 21. joulukuuta 2007

Paikallisia "herkkuja" Osa 1

Tanaan alkoi joululoma, joka tosin omalla kohdalla tarkoittaa töita heti huomenna..

Ja tanaan oli aika maistaa paikallisia vuodenaika herkkuja. Lounaaksi söin Skalta nimista kalaa.. Joka on jotain kalaa joka on valmistettu ammoniakissa, eli sen valmistus menee jotenkin nain ota kala pista se maahan kaivettuun kuoppaan, tayta kuoppa ja pissaa sen paalle. Anna kalan madantya. Tama tapa on perinteinen, tosin en usko etta se oli toteutettu nain talla kertaa..
Mutta maku, no ensi vaikutelma on etta taa on ihan ok. Parin pureskelun jalkeen tulee vaihe jolloin ammoniakin maku tuntuu suussa ja sen jalkeen tunnet ammoniakki höyryt suussasi ja hengityksessasi.. Nieltyasi ammoniakki polttelee suussa ja kurkussa.. Tama ei ollut juurikaan mitaan kauhean hyvaa, mutta syötavaa.. Paikalliset söivat tata suurella sydammella..
Ammoniakki höyryt tayttivat kahvitilamme..

Sitten oli Hai-kala valmistettu samalla menetelmalla.. Senkin alkumaku oli ihan jees jonka jalkeen ei maistunut taas muu kuin ammoniakki.. Mutta viisi kertaa lievempana kuin Skatassa.

Tallainen oli "it's a kind of Rottenfish" Islantilainen kummallisuus.. En rupeasi itse valmistamaan, mutta suosittelen maistamaan.. Pissakalaa..

Ei kommentteja: